Recept

tisdag 12 juli 2011

Cajsa Warg stroganoff

Mitt kylskåp står näst intill tomt för tillfället på grund av att jag har tappat bort mitt kort och inte kunnat handla ny mat. Och ja, jag har varit för lat för att ta mig in på banken och ta ut. Så idag när lunch skulle lagas fick jag verkligen använda mig av Cajsa Warg urgamla talesätt " Man tager vad man haver". Jag hade min sista bit fläskkarré i frysen och ville göra en stroganoff. slutresultatet blev grymt och vill gärna dela med mig.

Avnjutas på balkongen
Karé (biff eller vad som haves)
Rödlök ½
Vitlök
Olivolja 
Creme fraiche
Chilli
Ris
Salladsblad
kalvfond





Strimla köttet, krydda med salt, peppar, paprikakrydda och lite olivolja på toppen.
hacka lökarna och chillin. Bryn dem i olivolja ett litet tag innan du klickar i en klick 
smör tillsammans med köttet. Stek de tills köttet får färg, då tillsätter du lite kalvfond. 
Rör om tills det är klart. Tag bort pannan från värmen, vänd sedan försiktigt i Creme 
fraichen tills du är nöjd, salta och peppra om de behövs. Lägg upp på en tallrik, riset 
behöver jag inte säga så mycket om. lite sallad på sidan är inte fel. Garnera med chillin 
och en skvätt olivolja.

Vill du impa med gott ris är det grymt att ånga riset strax innan det är klart i durkslaget
ovanför kokande vatten tills riset är klart. Blir extra fluffigt och gott. prova!
Smaklig måltid..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar